آشنایی با دانشمندان صنعت برق و الکترونیک

همان طور که می دانید صنعت برق برای رسیدن به مرحله امروزی راه طولانی را طی کرده تا به رشد و ترقی حال حاضر برسد و این رسیدن حاصل زحمات بسیاری از دانشمندان و تلاشگران در رشته های فیزیک - شیمی و برق است در مطالب زیر با برخی از بزرگان این حوزه آشنا خواهید شد.

جهت آشنایی مختصر با زندگی بزرگان حوزه برق و الکترونیک ادامه مطلب را ببینید.

 


1- شارل آگوستَن دو کولُن Charles-Augustin de Coulomb

06 - 1736

http://suherfe.blogfa.com

او دانشمند فرانسوی است که حرفه اش مهندسی نظامی بود. به علوم و ریاضیات علاقه داشت. کولن با ابداع ترازوی پیچشی خاصی توانست ثابت کند که نیروی الکتریکی بین توپ های کوچک باردار از قانون عکس مجذور فاصله پیروی می کند. بررسی های او در این مورد مشابه کار کاوندیش در مورد
گرانش بود.

واحد مقدار الکتریسیته به احترام او کولن نامیده می شود.


2- گئورگ زیمون اهم   George Simon Ohm

54 - 1789

http://suherfe.blogfa.com

پدر این دانشمند آلمانی قفل ساز بود، ولی به مطالعهٔ کتاب های علمی علاقه داشت و پسر را نیز تشویق می کرد. اهم در سالگی معلم ریاضی شد و پس از گرفتن دکترای ریاضی، استاد دانشگاه شهر کلن شد. در این زمان بود که با استفاده از تشابهی که میان انتقال گرما و الکتریسیته کشف کرد به اندازه گیری شدت جریان الکتریکی  پرداخت و قانونی را ارائه داد که امروز به نام قانون اهم معروف است. انجمن سلطنتی انگلستان بزرگ ترین نشان علمی خود را به پاس کشف این قانون به او اهدا کرد.

واحد مقاومت الکتریکی به احترام او اهم نامیده می شود.


3-  جیمز وات   James Watt

19 - 1736

http://suherfe.blogfa.com

وات در اسکاتلند به دنیا آمد و در بیرمنگام چشم از جهان فروبست. او از کودکی رنجور بود و زندگی اش با فقر و تهیدستی قرین بود. او در لندن با سختی تمام یک سالی را به کارآموزی گذرانید و با ابزار و اسباب مکانیکی آشنا شد. با بازگشت به اسکاتلند او در دانشگاه گلاسکو شغلی به دست آورد و همان جا بود که توانست برای اصلاح و تکمیل ماشین بخار راه حلی به دست آورد. وات ماشین بخار خود را که بازده و سرعت عمل بیش تری داشت در سال 1769 عرضه کرد.

چند سال بعد 500 دستگاه از ماشین های وات در سراسر انگلستان مشغول به کار بود. نتایج حاصل از ماشین بخار وات بیرون از حساب بود. با در دست داشتن ماشین های بخار که با زغال سنگ به کار می افتاد حرکت چرخ های عظیم صنایع در هرنقطه آماده بود و دیگر ومی نداشت که کارخانه ها برای گرداندن موتور از نیروی سقوط آب استفاده کنند و در واقع انقلاب صنعتی آغاز شده بود. دستگاه گریز از مرکز تنظیم بخار نیز از اختراعات او است.

واحد توان به احترام او وات نامیده می شود.


4- گوستاو کِرشهُف   Gustav Robert Kirchhoff

87 - 24

http://suherfe.blogfa.com

شهرت اصلی کِرشهُف، فیزیکدان آلمانی، هنگامی آغاز شد که وی سمت استادی فیزیک دانشگاه هایدلبرگ را به عهده گرفت. او در پیشبرد طیف نمایی و طیف نگاری پژوهش های زیادی انجام داده است و در گسترش کاربردهای ریاضی در فیزیک سهم به سزایی دارد.

او قانونی کشف کرد که هر جسم همان پرتوهایی را جذب می کند که خود می تواند گسیل کند، و به نام قانون کِرشهُف معروف شد. او هم چنین با بررسی مدارهای الکتریکی توانست قانون های اول و دوم مدارها را که به قانون جریان ها و قانون اختلاف پتانسیل ها معروف است بیان کند.


5- نیکلا تسلا   Nikola Tesla

1943- 56

http://suherfe.blogfa.com

تسلا در کرواسی به دنیا آمد. بعداً او به آمریکا مهاجرت کرد و مدتی با ادیسون همکاری نمود. ادیسون همواره با جریان برق مستقیم کار می کرد ولی تسلا کارکردن با جریان برق متناوب و دارای ولتاژ زیاد را عملی ساخت.

رابطهٔ او با ادیسون به علت استبداد رأی ادیسون خیلی زود به هم خورد. تسلا از این که جریان برق متناوب برای اولین بار در صندلی الکتریکی برای اعدام کردن مورد استفاده قرار گرفت شدیداً ناراحت بود. او هم چنین طراح تولید نیروی برق در آبشار نیاگارا بود.

به پاس خدمات او یکای شدت میدان مغناطیسی در SI را با تسلا نشان می دهند.


6- جوزف هنری   Joseph Henrye

87 - 1798 

http://suherfe.blogfa.com

هانری در شهر آلبانی در ایالت نیویورک به دنیا آمد. او در خانوادهٔ فقیری می زیست و از جوانی ناگزیر به کار کردن بود. در نتیجه تحصیلات خود را با وقفه و نامرتب ادامه داد. از سیزده سالگی شاگرد ساعت سازی شد ولی شبانه به تحصیل نیز روی آورد و با کوشش بسیار توانست در یکی از مدارس روستایی به شغل معلمی بپردازد. ضمن این که به تحصیل طب و مهندسی نیز علاقه مند بود و سرانجام به سمت استاد ریاضیات و فیزیک انتخاب گردید.

او از سال 68 تا پایان عمر ریاست آکادمی ملی علوم را عهده دار بود. او در خصوص الکترومغناطیس تجربیات زیادی کسب کرد. از جمله او با پیچیدن سیم های ظریف و عایق بندی شده به دور هسته های آهنی مغناطیس های الکتریکی پر قدرتی را به وجود آورد. سپس به کشف پدیدهٔ خودالقایی نائل آمد. او هم چنین یک موتور الکتریکی ساخت که بعداً در تلگراف بسیار مورداستفاده قرار گرفت.

یکای ضریب خودالقایی به احترام او هانری نامیده می شود.


7-  مایکل فارادی   Michael Faraday

67 - 1791 

http://suherfe.blogfa.com

فارادی، فیزیک دان و شیمیدان انگلیسی، شاگرد یک صحاف بود و به علوم علاقهٔ زیادی داشت. او در کلاس های درس همفری دیوی، شیمی دان معروف آن زمان، حضور می یافت و با یادداشت هایی که آماده می کرد، چنان بر دیوی تأثیر گذاشت که از سوی استاد به عنوان دست یار در آزمایشگاه سلطنتی منصوب شد. سرانجام فارادی جانشین دیوی در مدیریت آزمایشگاه سلطنتی شد. اولین پژوهش های فارادی در شیمی بود. اما کمی بعد به الکتریسیته و مغناطیس روی آورد و کمک زیادی به پیش برد آن علوم کرد.

او با انجام آزمایش های منظم توانست پدیدهٔ القای الکترومغناطیسی را کشف کند. با این که فارادی در اصل یک آزمایشگر بود ولی با معرفی مفهوم میدان و تشخیص این که میدان های الکتریکی و مغناطیسی را می توان توسط این خطوط نشان داد، کمک های زیادی به درک بهتر مفهوم میدان کرد.

به پاس خدمات او یکای ظرفیت خازن را در سیستم بین المللی SI با فاراد (F) نشان می دهند.


8- هانریش فردریش امیل لنز  Heinrich Friedrich Emil Lenz

65 - 04

هنریچ لنز در سال 04 در شهر تارکو روسیه به دنیا آمد. او استاد دانشگاه سن پترزبورگ بود که پس از فارادی آزمایشات بسیاری را انجام داد. قانون الکترومغناطیسی که قطبیت ولتاژ دو سر یک سیم پیچ که به واسطهٔ تغییر جریان به وجود می آید، به افتخار او تحت عنوان قانون لنز نامیده شده است.

از دوران اولیهٔ زندگی او اطلاعات کمی در دست است، اما تصور می شود که او در ابتدا برای کشیش شدن مطالعه می کرده است


سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی , گزارش تخصصی

1193 - طرح درس هدیه های آسمانی دوم ابتدایی درس هدیه های خدا

1192 - طرح درس تاریخ ایران و جهان(2) درس تحولات سیاسی اروپا در قرن جدید صفحه 21-17

1191 - طرح درس روزانه ملی پیام های آسمانی هفتم درس پیامبر رحمت

1190 - طرح درس روزانه ملی قرآن هشتم درس وقف در آخر جمله

1189 - طرح درس سالانه مطالعات اجتماعی نهم

1188 - طرح درس سالانه کتاب قرآن پایه هفتم

1187 - طرح درس سالانه قرآن هشتم

های ,برق ,الکتریکی ,جریان ,کار ,کند ,او در ,می شود ,نامیده می ,احترام او ,را به

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

وبسایت دینی فرهنگی نقطه patmat معلمان ابتدایی دانلود فیلم و سریال دبستان هیأت امنایی حاج محمّدکریم باجغلی تصاویر متحرک بسیار زیبا alitabarpub bitacomputerl دانلود رایگان مقالات فارسی