راهکارهای افزایش یادگیری دانش­آموزان پایه دهم در درس زبان انگلیسی

 

 بیان مســئله

 شرایط متفاوت دانش­آموزان این دبیرستان که بیشتر آنها از مردودی­های مدارس روزانه، افرادی با وقفه­های تحصیلی طولانی و یا متأهـــل می­باشند، شیوه­های رفتاری و تدریس متفاوتی را ایجاب می کند.

از آن جا که دانش­آموزان کلاس اول بیشترین ضعف را در درس زبان انگلیسی دارا بودند، مسئله­ی اساسی در این موقعیت، این بودکه با بهره­گیری از چه راهکارهایی می­توان چشم­انداز روشن و امیدبخشی نسبت به موفقیت در یادگیری زبان انگلیسی در این دانش­آموزان ترسیم نمود ؟ و به عبارتی چگونه می­توان موجبات انگیزش یادگیری زبان انگلیسی و بهبود وضعیت زبانی دانش­آموزان در این زمان کوتاه را فراهم نمود؟

توصیف وضع موجــود(شواهد 1)

شاخص­های کیفی وضع موجود نشان دهنده­ي بی­علاقه بودن، ضعف فراوان در روخوانی، گرامر و فهم متون، روند کند یادگیری، اضطراب و عدم اعتماد­به­نفس، مشکلات خانوادگی، وقفه­های تحصیلی طولانی، عدم موفقیت در مدارس روزانه و وجود رده­های سنی متفاوت و ناهمگون بود.

شاخص­های کمی نیز در اوایل نیمسال دوم در سال تحصیلی88-87 بیانگر این بود که: از مجمــوع 20 دانش­آموز کلاس اول متوسطه، 9 نفر نمره­ی بالای10 کسب نموده­اند،که این میزان نسبت به کل کلاس بسیار کم می­باشد، بنابراین در این اقدام­پژوهی سعی شده است این میزان، به سطح قابل قبولی در پایان ترم افزایش یابد.

انتخاب راه­حــل ها

اقدام­پژوه با جمع­آوری اطلاعات از طریق مشاهده، پرسش­نامه، مصاحبه و مطالعه به نتایجی در رابطه با راهــکارهای بهبود یادگیری درس زبان انـگلیسی دست یافته و از مجموع راه­حل­های پیشنــهادی، شش راه­حل زیر رابا توجه به امکانات موجود در دبیرستان و مدت زمان موجود انتخاب نموده و تصمیم به اجرای آنها گرفت.

1- فعال نمودن دانش­آموزان در فرآيند ياددهي- يادگيري ؛

2- گروه­بندی دانش­آموزان و استفاده از دانش آموزان قوی­تردر رهبری گروه ؛

3- استفاده از کتاب­های کمک درسی جامع و استاندارد با تمرین­های فراوان و بدون پاسخ ؛

4- توجه ويژه به ارزشيابي مستمر ( تكويني ) با معناي درست و دقيق آن ؛

5 – برگزاری کلاس­های تقویتی ، با بهره­گیری از راه­حلی انگیزشی و معنوی، موازی آموزش علمی ؛

6- برقراری ارتباط عاطفي مناسب با دانش­آموزان ؛

اجرای راه­حــل ها

بعد از اعتباربخشی به راه­­حل­ها توسط اساتید فن و همکاران فرهیخته، اقدام­پژوه هرشش مورد را به مرحله اجرا در آورد و در طول اجرا، هر جا نیاز به اصلاح و تعدیل راه­حلی بود، با تفکر و بررسی آن را انجام داده و سعی نمود به نحو احسن، راهکارها را عملی سازد.

توصیف وضع مطلــوب (شواهد2)

شاخص­های کیفی وضع مطلوب نشان دهنده­ی علاقه­مندی، افزایش ضریب امنیت­خاطر، کاهش اضطراب، مشارکت در فعالیت­های کلاسی، ارتقای کیفیت یادگیری، افزایش خودباوری و اعتماد­به­نفس دانش­آموزان  مردودی و یا دارای وقفه­های تحصیلی، همدلی و ارتباط عاطفی بسیار خوب دبیر با دانش آموزان است.

شاخص­های کمی وضع مطلوب نیز نشان می­­دهد،که تـعداد دانش­آموزان با نمره­ی بالای 10 در کلاس اول به نفر رسیده است. بر این اساس در اواخر سال تحصــیلی 88-87  میــزان درصد قبـولی دانش­آموزان کلاس اول از 45 % ( وضع موجود) به90 % (وضع مطلوب) رسیده است. بنابراین پژوهشگر در رابطه با افزایش درصد قبولی وپیشــرفت دانش­آموزان این دبیرستان در درس زبان انـگلیسی به نتیجه مورد

 

توجه :

برای سفارش و دریافت کامل این اقدام پژوهی به شماره 09159886819 در تلگرام یا واتساپ پیام دهید .

همچنین می توانید از لینک های زیر اقدام پژوهی های آماده و کامل سایت را ببینید و دریافت نمائید :

روی لیست هر پست که خواستید در زیر کلیک کنید یا می توانید در همین صفحه همه موضوعات را مشاهده نمایید :

 


سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی , گزارش تخصصی

1193 - طرح درس هدیه های آسمانی دوم ابتدایی درس هدیه های خدا

1192 - طرح درس تاریخ ایران و جهان(2) درس تحولات سیاسی اروپا در قرن جدید صفحه 21-17

1191 - طرح درس روزانه ملی پیام های آسمانی هفتم درس پیامبر رحمت

1190 - طرح درس روزانه ملی قرآن هشتم درس وقف در آخر جمله

1189 - طرح درس سالانه مطالعات اجتماعی نهم

1188 - طرح درس سالانه کتاب قرآن پایه هفتم

1187 - طرح درس سالانه قرآن هشتم

پژوهی ,اقدام ,لیست ,های ,    ,دبیر ,اقدام پژوهی ,لیست اقدام ,پژوهی های ,    لیست ,     لیست ,لیست اقدام پژوهی ,راهکارهای افزایش یادگیری

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

گودرز صادقی (Goudarz Sadeghi) شهرستان انار mooshichat1 پایگاه خبری تحلیلی سفیر جنوب درسیتو دانلودستان fekrebartar fatemehakbari فراز هامون panjareyhnasim